יום שני, 13 ביולי 2009

זוהי יפו, עוגה, זוהי יפו

יש התופסים את מטבח העילית הבריטי כאוקסימורון. הרי זו המדינה שהצליחה להמציא פלאות קולינריות כמו פאי כליות, fry-up לארוחת בוקר צהריים וערב וfried mars bar. כאן כוהנת המטבח האנגלי, דיליה סמית' מדגימה באלגנטיות כיצד גם אתם יכולים לתרום לסטטיסטיקת המדינה השמנה באירופה. שימו לב לתגובה של ג'ון סנואו.

יש כמה מוצרי מדף שהם שם דבר בתרבות הבריטית, והם מרבים לאזכר אותם (למשל כאן בסדרה הכיפית spaced בסצנה אופיינית). הjaffa cake היא למעשה אינה עוגה, אלא ביסקוויט ספוגי עגול מצופה מרמלדת תפוזים ומעליה שכבת שוקלד מריר.
היא הומצאה ב1927, בעקבות הצלחת הdigestive biscuit שהיא בעצם עוגיה פשוטה שאין לה קשר לעיכול כלל. העוגיה נקראת על שם התפוזים שלנו! תפוזי יפו, שנודעו בעולם במתיקותם. אני מוצאת שהמקבילה הישראלית שלה היא ערגלית המשמש- משהו במרקם הג'ליי של המילוי ובספוגיות הבצק דומה, ואם רק יצפוה בשוקולד מריר, תתקבל גרסא עברית. הנה מה שיש לננה ממשפחת רויאל להגיד על הJaffa cakes-

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה